2015 zal geen verkiezing kennen: we moeten schrijven!

 

Milfje Meulskens is een schrijversduo bestaande uit Sterre Leufkens en Marten van der Meulen. Ze leerden elkaar kennen bij het Ricciotti Ensemble, waar ze allebei musiceerden, en kwamen er snel achter dat ze een passie voor taal deelden. Eind 2012 besloten ze het blog De Taalpassie van Milfje te beginnen: een blog over alles wat hen bezighoudt qua taal. 

De interesses van Milfje beslaan ongeveer alles. Van Zuid-Afrikaanse taalkaarten tot de produktiviteit van -esk in het Nederlands, en van de uitspraak van Shakespeare tot taalspelletjes – je kunt het zo gek niet bedenken of er is over geblogd.

Speciale aandacht heeft Milfje altijd gehad voor taalverandering, leenwoorden en normatieve kwesties. Want alleen maar zeggen dat iets fout is, dat is saai. Het is veel leuker om je af te vragen waarom mensen bepaalde “fouten” maken. Dan kom je erachter dat het vaak om processen gaat die niet schadelijk, maar begrijpelijk en nuttig zijn.

Milfje blogt zo’n drie keer per week over taal en interviewt bekende taalwetenschappers, journalisten en schrijvers. Ook in andere media is Milfje inmiddels best bekend, zowel samen als apart. Ze komt soms op de radio bij Start met Bart, of bij de TROS Nieuwsshow, of op AT5, en schreef stukjes voor o.a. De Standaard, de Volkskrant, en Onze Taal. Er werd over ons gepraat in Elsevier, maar ook in de NRC.

Milfje is bereikbaar op milfjemeulskens@gmail.com en te volgen/liken op Facebook  en Twitter (@MilfjeMeulskens)

 profielpic